Neuroeconomics
Neuroeconomics - Henkilöstö

Henkilöstö

Jyrki Suomala

Yliopettaja, KT, YTM, Dosentti

SIDlab Neuroeconomics laboratorion perustaja. Suoritti tohtorin tutkinnon kasvatustieteestä vuonna 1999 Jyväskylän Yliopistossa. Hän on osallistunut lukuisiin Suomen Akatemian, Opetusministeriön ja TEKES:n rahoittamiin tutkimusprojekteihin. Jyrki on ollut vierailevana tutkijana kolmen vuoden ajan Californian Yliopistolla Santa Barbarassa. Tällä hetkellä hänen työnsä keskittyy ihmisen päätöksenteon ja valintojen tutkimiseen fMRI:n avulla.

Curriculum Vitae (MS Word dokumentti)
Julkaisut (MS Word dokumentti)

Jarmo E. A. Heinonen

Yliopettaja, FT, Markkinoinnin lisensiaatti

Valmistunut markkinoinnin lisensiaatiksi vuonna 1998 Helsingin Yliopistosta. Väitellyt kasvatustieteiden tohtoriksi Tampereen Yliopistossa vuonna 2006.

Jarmo on ammatilainen markkinataloudessa ja menetelmäopissa liittyen ihmisen valintoihin ja päätöksentekoon. Hänen roolinsa Neuroeconomics laboratoriossa on tehdä tutkimuksia liittyen ruokavalinta- ja "Commercial centres' security and comptetiviness"-projekteihin. Lisäksi hän tuo menetelmäopin osaamistaan muihin laboratorion projekteihin.

Hänen pitkä tutkijanurasa alkoi yli 25 vuotta sitten, kun hän oli opiskelemassa Rhode Islandin Yliopistossa (1987-88). Tämän lisäksi hän on työskennellyt mm. tutkijana California Davis Yliopistossa (1995-96).

Jarmo on erikoistunut menetelmäopillisiin ongelmiin ja on auttanut yrityksiä ongelmissaan useiden vuosien ajan opiskelijoidensa, projektiensa ja tutkimuksiensa avulla. Hänen kotisivunsa löytyvät täältä.

Lauri Palokangas (Lapa)

Tutkimusassistentti, Markkinointipäällikkö (Nokia)

Lapa aloitti opintonsa Laureassa vuonna 2007 (Liiketalouden koulutusohjelma) Nokialla työskentelyn ohella. Hänellä on vuosien kokemus IT-tekniikasta sekä markkinoinnista. Viime vuosina hänen työnsä on liittynyt liikeyrityksen tuottavuuteen ja kuluttajan viestintään sähköpostin sekä pikaviestinnän muodossa.

Lapa teki opinnäytetyönsä vähittäismyynnin markkinoinnin etujen vaikutusten mittaamisesta ostopäätöksen aikana. Tutkimuksen hypoteesit pohjautuvat neurotalouteen ja käyttäytymistutkimus liittyy Laurin erikoisosaamiseen Nokialla. Opinnäytetyö palkittiin Thesis 2010-kilpailussa.

Curriculum Vitae

Sini Maunula

Kolmannen vuoden opiskelija (Laurea), harjoittelija

Alkoi opiskella Laureassa vuonna 2008 liiketaloutta ja on käynyt myös erinäisiä tietojenkäsittelyn kursseja. Sini kiinnostui neuromarkkinoinnista, koska hän kirjoitti sekä psykologian että terveystiedon ja neuromarkkinointi kytkee ne hyvin liiketalouteen. Neuroeconomics laboratorioon hän päätyi harjoittelijaksi kurssin kautta, jossa hän teki projektia neuromarkkinoinnista. Opinnäytetyöaiheen olisi myös tarkoitus kytkeytyä joiltakin osin neuromarkkinointiin.

Paavo Lyytikäinen

Kolmannen vuoden opiskelija (Laurea), harjoittelija

Paavokin aloitti opintonsa liiketaloudessa vuonna 2008. Hänen erikoistumisalansa on markkinointi. Neuromarkkinoinnista Paavo kiinnostui sen poikkitieteellisyyden vuoksi, sillä se tuntui edulta opinnäytetyötä ajatellen.

 

AIEMMAT TYÖNTEKIJÄT

Tiina Vuorenpää

Entinen harjoittelija

Tiina aloitti opintonsa Laureassa vuonna 2008 (Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelma). Aluksi hän teki vapaavalintaisia opintoja Neuroeconomics laboratoriossa ja sen jälkeen harjoittelijana. Tiinan työnkuvaan kuului avustaminen ja organisointi fMRI-projekteissa, kuten seminaarien ja markkinoinnin organisointi sekä koehenkilöiden rekrytoiminen ja avustaminen kokeiden aikana.

Hän oli myös tekemässä opinnäytetyönsä Neuroeconomics laboratoriossa. Tiinan opinnäytetyö liittyy ruokavalinta projektiin ja hän erityisen kiinnostunut siitä kuinka sosiaalinen vuorovaikutus vaikuttaa ruuan valintaan.

Tuomas Tolvanen

Entinen harjoittelija, nykyisin tutkimusassistentti ja IT-tuki AMI-keskuksessa

Aloitti opintonsa Teknillisessä korkeakoulussa vuonna 2003 Tietoliikennetekniikan osastolla ja opiskeli pääaineenaan kognitiivista teknologiaa. Tuomas työskenteli harjoittelijana Neuroeconomics laboratoriossa tehden pääosin fMRI-projektin data-analyysiä SPM:llä.